Başbakanımız Sayın Binali Yıldırım, Fırat Üniversitesi 2017-2018 Akademik Yılı Açılış Törenine Katıldı

Başbakanımız Sayın Binali Yıldırım Fırat Üniversitesi 2017-2018 Akademik yılı açılışı ve Fahri Doktora Tevdi törenine katıldı.

Başbakanımız Sayın Binali Yıldırım Fırat Üniversitesi 2017-2018 Akademik yılı açılışı ve Fahri Doktora Tevdi törenine katıldı.

Başbakan Binali Yıldırım'ı üniversitede Fırat Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kutbeddin Demirdağ, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Mehmet Cebeci, Prof. Dr. Sadettin Tanyıldızı, Prof. Dr. Halil Hasar ile Genel Sekreter Namık Kemal Öndaş karşıladı.

Atatürk Kültür Merkezinde düzenlenen törene, Başbakan Yardımcısı Recep Akdağ, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Julide Sarıeroğlu, Ak Parti Genel Başkan Yardımcıları Mehdi Eker, Öznur Çalık, İl Protokolü, akademisyenler ve öğrenciler katıldı.

Tören saygı duruşu ve İstiklal marşının okunması ile başladı. Ardından konuşmalar öncesi Ahmet Yüce ve Ekibi Elazığ ve Erzincan yörelerine ait eserler seslendirdi.

Akademik yılı açılış konuşmasını yapan Fırat Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kutbeddin Demirdağ, Fırat Üniversitesi'nin sürekli devlet üniversiteleri arasında ilk 20'nin içerisinde olduğunu söyledi.

Rektör Kutbeddin Demirdağ, “Üniversitelerin ana gayesi eğitim öğretim yanında, araştırma-geliştirme ve sosyal sorumluluk faaliyetlerini sürdürmektir. Biz ülkemizin 2023, 2071 hedeflerine ulaşmak için bilimsel araştırma faaliyetleriyle birlikte, bilgiyi teknolojiye ve ürüne dönüştürebilen, yenilikçi ve girişimci insan gücü yetiştirmenin öneminin farkındayız. Kuruluşundan itibaren Fırat Üniversitesi tarafından birçok nitelikli yayın proje patent üretilerek dünyaya kazandırılmıştır. Üniversitemiz, 1800 akademik personeliyle yükseköğrenimine her düzeyde devam etmektedir.

Kuruluşundan itibaren Fırat Üniversitesi tarafından birçok nitelikli yayın proje patent üretilerek dünyaya kazandırılmıştır. Üniversitemize kazandırılan alt yapı dünya standartlarına getirilmiştir. 37 adet TÜBİTAK projesi tamamlanırken, bugün 39 adet TÜBİTAK projesi devam etmektedir. Bu projeler kapsamında TÜBİTAK’tan üniversitemize aktarılan bütçe 17.5 Milyon TL’dir. Ayrıca, üniversitemizin BAP birimi bünyesinde yürütülen projelerin bütçesi ise 15 Milyon TL’dir. Bu çalışmaların sonucu olarak Üniversitemiz, URAP verilerine göre devlet üniversiteleri arasında genel sıralamada sürekli ilk 20, mühendislik alanında ise ilk 10 üniversite arasına girmektedir.

15 Temmuz darbe girişimiyle kendisinden olmayan düşman gören anlayışın vatanımız için ne kadar büyük tehdit olduğu anlaşılmıştır. Bu bozuk hastalıklı yapıların büyümesini engellemek en önemli sorumluluğumuz olmalıdır. Üniversitemiz yoğun bir şekilde geleceğe hazırlanmaktadır. Üniversitemizin 2023 hedefi dünya üniversitesi arasından ilk 750 üniversitesi olması için kurgulanmıştır. Yeni akademik yılının tüm akademimiz ve aramıza katılan yeni öğrencilerimiz için hayırlı olmasını diliyorum" dedi.

Rektör Demirdağ'ın konuşmasının ardında Başbakan Binali Yıldırım'a fahri doktora ünvanı verildi.

Daha sonra bir konuşma yapan Başbakan Binali Yıldırım, Fırat Üniversitesi Akademik Yılı Açılışı ve Fahri Doktora Tevcih Töreni'nde, kendisine tevdi edilen fahri doktora için üniversite mensuplarına teşekkür etti.

Başbakan Yıldırım, gençlerin donanımlı şekilde yetişmesinin öncelikli amaçları olduğuna değinerek, şöyle devam etti:

"Üniversite yılları altın yıllardır. Sevgili gençler, benim size tavsiyem, önünüzde birkaç seneniz var. Ondan sonra bu yılları, bu güzel zamanları bulamazsınız. Biliyorum hepiniz düşünüyorsunuz. 'Bir an önce şu üniversiteyi bitirsek de işimize, gücümüze baksak.' Buradayken bu duyguya hakimsiniz ama unutmayın mezun olduktan sonra bu ortamı çok özleyeceksiniz. Onun için sizin için altın değerinde fırsat olan bu zamanı en iyi şekilde değerlendirmelisiniz” dedi.

Tören sonunda Fırat Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kutbeddin Demirdağ tarafından Başbakan Binali Yıldırım’a günün anısına hediye takdim edildi.