Fırat Üniversitesi’nden Abd’nin Kudüs Kararını Kınama Ve Dünya Barışına Sahip Çıkma Çağrısı

ABD Başkanı Donald Trump, dün konuşmasında, Kudüs’ü resmen İsrail’in başkenti olarak tanıdıklarını ve Tel Aviv’deki Büyükelçiliği buraya taşıyacaklarını açıkladı. Karar, Ortadoğu’da zaten gergin ve kaotik olan ortamı daha da sorunlu hale getirecektir.  Ülkelerin yöneticilerinin, Dünyaya karşı sorumlu olduklarını bilerek, barışı, güvenliği ve huzuru tehlikeye atacak eylemlerden uzak durmaları zorunludur ve erdemdir. BM’nin bağlayıcı kararları ve uluslararası toplum dinamikleri, ABD’nin Kudüs politikasının yanlış olduğunu ve yok hükmünde bir karar sayılması gerektiğini açıkça göstermektedir.

Fırat Üniversitesi olarak; Kudüs’ün üç semavi dinin ortak kutsalı ve barışın şehri olduğunu vurgulamak istiyoruz.  ABD’nin aldığı kararın bilimsel ve sosyolojik altyapıdan yoksun, Savaşın diline katkı yapacak bir girişim olduğunu bir kez daha hatırlatmak isteriz. Ayrıca alınmış olan bu karar, İsrail halkının güven ve huzurunu da tehlikeye atacaktır. Bu nedenle başta İsrail vatandaşlarını olmak üzere, tüm Dünyayı bu kararı kınamaya, kabul etmemeye ve Dünya barışına sahip çıkmaya çağırıyoruz.

Fırat Üniversitesi Adına

Rektör Prof.Dr. Kutbeddin DEMİRDAĞ