Fırat Üniversitesi Öğretim Üyesinin Yürütücülüğünü Yaptığı Yüksek Bütçeli Üniversite-Sanayi İşbirliği Projesi Kabul Edildi

Fırat Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Mekatronik Mühendisliği Bölümü öğretim üyesi Doç. Dr. Oğuz Yakut yürütücülüğünde hazırlanan 964.404.18 TL bütçeli “Elektronik Denge Kontrollü Örümcek Ekskavatörün Tasarımı, İmalatı ve Kontrolü” isimli projenin TÜBİTAK 1505 Üniversite-Sanayi İşbirliği Programı kapsamında desteklenmesine karar verildi.

Fırat Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kutbeddin Demirdağ, başarılarından ötürü Mekatronik Mühendisliği Bölüm Başkanı Doç. Dr. Oğuz Yakut ve ekibini tebrik etti.

Özellikle üniversite-sanayi işbirliği projelerinin üniversitemizin gelişmesine ivme kazandıracağını belirten Rektör Prof. Dr. Demirdağ, 2017 yılında dünyada ilk 1000 üniversite arasında yer alan Fırat Üniversitesi’nin daha iyi yerlerde olması için akademisyenlerin çalışmalarına üniversite yönetimi olarak desteklerinin artarak devam edeceğini söyledi.