Fırat Üniversitesi Eğitim Fakültesi 20. Yılını Kutladı

Fırat Üniversitesi Eğitim Fakültesi 20. yaşını düzenlediği etkinliklerle kutluyor. Etkinlikler kapsamında projelerin yer aldığı sergi çeşitli yarışmalar ve konser programı yapıldı.

Eğitim Fakültesi’nde düzenlenen etkinlere, Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Erol Asiltürk, Dekan Yardımcıları, Öğretim üyeleri, öğrenciler ve davetliler katıldı.

Eğitim Fakültesi Dekan Yardımcısı Prof. Dr. Mukadder Boydak Ozan, bugünün onlar için çok önemli olduğuna vurgu yaparak, fakültenin kuruluşundan bu yana aynı fakültede yer almanın mutluluğunu yaşadıklarını kaydetti.

Öğrencilerinin başarılarını gördükçe daha mutlu olduklarını belirten Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Erol Asiltürk ise, “Fakültenin ilk kurulduğu yılları hatırlıyoruz biz. İlk kurulduğu yıllarda 1998 yılında öğrenci alımına başlandığında fakültemiz şuan ki binasına sahip değildi. Fen Edebiyat Fakültesinin birinci katındaydı. Ayrıca şuan kredi yurtlar kurumuna bağlı olan bir binada eğitim görüyordu. Kısacası zorluklar içerisinde bir süreçten geçtik. Eğitim öğretim faaliyetlerimiz devam ediyor. Mezun olan öğrencilerimizin başarılarını gördükçe daha da mutlu oluyoruz. Yıllar evvel bir hocamızın sözü vardı. Bir fakülte eğer kendi hocasını çıkarıyorsa bu iş tamamdır diyordu” şeklinde konuştu.