Fırat Üniversitesi Genç Kızılay Butik Öğrencilerin Hizmetine Açıldı

Fırat Üniversitesi Kadın Kolları Öğrenci Destek Birimi ile Türk Kızılayı Elazığ Şubesi tarafından, kampüs içerisinde maddi durumu iyi olmayan öğrencilere destek vermek amacıyla, “Fırat Üniversitesi Genç Kızılay Butik” düzenlenen törenle hizmete açıldı.

Fırat Üniversitesi Mühendislik Kampüsü Rektörlük Konutu önünde bulunan Kadın Kolları Öğrenci Destek Birimi içerisinde bulunan butik te, ayakkabıdan yazlık ve kışlık giysilere kadar her türlü giysi modeli bulunuyor.

Fırat Üniversitesi Genç Kızılay Butik ’in açılışı, Fırat Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kutbeddin Demirdağ ve davetliler tarafından yapıldı.

Düzenlenen açılış törenine, Fırat Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kutbeddin Demirdağ, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Cebeci, Genel Sekreter Prof. Dr. Sadettin Tanyıldızı, Fırat Üniversitesi Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Said Berilgen, Üniversite yöneticileri, Kızılay Elazığ Şubesi Yönetim Kurulu Üyeleri, Kadın Kolları Başkanı ve Üyeleri ile çok sayıda davetli katıldı.

Açılışta bir değerlendirme yapan Fırat Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kutbeddin Demirdağ, kadın kolları tarafından oluşturulan öğrenci destek biriminin uzun süreden beridir hizmet verdiğini belirterek, bu butiğin açılması için Kızılay ile yaklaşık 1 yıldır sürdürülen görüşmelerin bugün itibari ile meyvelerini verdiğini söyledi.

Prof. Dr. Demirdağ, “Kızılay’ın özellikle birçok üniversitede bu tür faaliyetlerinin olduğunu biliyorduk. Bu çerçevede 1 yıl önce bir girişimimiz oldu. Arkasından işin takibini yaparak, bugün bunu gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Buradaki amacımız, Kızılay ve öğrenci destek birimimizin hizmet amacına uygun olarak butik açılışımız yaptık. Bu butikte bulunan giysiler Kızılay’ın destekleriyle ihtiyaç sahibi öğrencilerimize her hangi bir ücret almaksızın verilecektir. Daha önce de öğrenci destek birimimize iş adamlarımızın destekleriyle çeşitli giysi ve ayakkabı yardımları olmuştu. Kızılay tarafından ulusal firmalardan elde edilen yardım giysilerini ihtiyaç sahibi öğrencilerimiz buraya gelerek ihtiyacı olan giysiyi alabilecekler” dedi.

Türk Kızılayı Elazığ Şubesi Yönetim Kurulu Üyesi Öznur Aksoy ise, Genç Kızılay Butik mağazasının üniversitede eğitim gören ihtiyaç sahibi öğrencilerin yararlanması amacıyla açıldığını vurgulayarak, kendilerine her türlü desteği veren Fırat Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kutbeddin Demirdağ ile Kızılay Elazığ Şube Başkanı Mehmet Kaymaz’a teşekkür etti.

HABERİN GÖRÜNTÜSÜNÜ İZLEMEK İÇİN TIKLAYINIZ...