Fırat Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kutbeddin Demirdağ, 30 Ağustos Zafer Bayramını Kutladı

Fırat Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kutbeddin Demirdağ, 30 Ağustos Zafer Bayramının 95. Yıl dönümü nedeniyle bir mesaj yayınladı.

Rektör Prof. Dr. Demirdağ, 30 Ağustos’un tarihimizin en şanlı zaferlerinden biri olduğuna dikkat çekerek;

“30 Ağustos Zaferi, ülkemizi parçalamak ve milletimizi esaret altına almak isteyen devletlere karşı Türk milletinin büyük bir fedakarlıkla verdiği istiklal mücadelesini bütün dünyaya duyurduğu tarihimizin en önemli dönüm noktalarından biridir. Türk ordusunun düşmana en ağır darbeyi vurarak topraklarımızdan söküp attığı Büyük Taarruz’un yıldönümünü bugün de aynı coşku içerisinde büyük bir gururla kutluyoruz.

Bu duygu ve düşüncelerle, bu büyük zaferi milletimize kazandıran Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını saygı ve rahmetle anıyor,Türk Silahlı Kuvvetlerimizin ve halkımızın 30 Ağustos Zafer Bayramı’nı en içten duygularımla kutluyorum” dedi.