Fırat Üniversitesi Tıp Fakültesi 30. Dönem Mezunlarını Uğurladı

Fırat Üniversitesi Tıp Fakültesi 30. Dönem mezunlarını düzenlenen bir törenle uğurladı.

Fırat Üniversitesi Atatürk Kültür Merkezinde yapılan mezuniyet törenine, Fırat Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kutbeddin Demirdağ, Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Kazez, Fırat Üniversitesi Yöneticileri, öğretim üyeleri, mezun olan öğrenciler ve aileleri katıldı.

Mezuniyet töreninde konuşan Fırat Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Kazez, bu yıl 143 genç doktoru mezun etmenin haklı gurur ve mutluluğunu yaşadıklarını belirtti.

Fırat Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kutbeddin Demirdağ ise törende yaptığı konuşmada, Türkiye'nin sağlık hizmetinde ulaştığı noktaya değindi.

"Sağlık cenneti olan nadir ülkelerdeniz." diyen Prof. Dr. Demirdağ, sağlık çalışanlarının emeği, hekimlerin gösterdiği çabalarla ülkenin sağlıkta örnek gösterilecek ülkelerden biri olduğunu kaydetti.

Törende ayrıca, 24 Mayıs 2017 tarihinde makam odasında uğradığı silahlı saldırıda hayatını kaybeden Fırat Üniversitesi Hastanesi Başhekimi Merhum Prof. Dr. M. Said Berilgen'in kızı Emine Büşra Berilgen de mezun oldu. Emine Büşra Berilgen’in mezuniyet belgesini Fırat Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kutbeddin Demirdağ verdi.

Fırat Üniversitesi Tıp Fakültesi Mezuniyet Töreni, mezun olan öğrencilere Fırat Üniversitesi yöneticileri ve öğretim üyeleri tarafından diplomalarının verilmesi ve ardından gerçekleştirilen kep atma töreni ile sona erdi.