Menüyü Göster +

Fırat Üniversitesi Tek Yürek Milli Birlik ve Beraberlik Yürüyüşüne Katıldı

Fırat Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kutbeddin Demirdağ, Üniversitemiz Yöneticileri, Akademik ve İdari personeli ile 15 Temmuz Demokrasi Zaferinin 1. Yıl Dönümü dolayısıyla düzenlenen "Milli Birlik ve Beraberlik" Yürüyüşüne katıldı.

Fırat Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kutbeddin Demirdağ, Üniversite Yöneticileri, Akademik ve İdari personeli,15 Temmuz Demokrasi Zaferinin 1. Yıl Dönümü dolayısıyla düzenlenen “Milli Birlik ve Beraberlik” yürüyüşüne katıldı.

Elazığ Ahmet Aytar Meydanından başlayan yürüyüş, İzzetpaşa Demokrasi meydanında sona erdi. Yürüyüşün ardından Demokrasi meydanındaki programlara geçildi.

Demokrasi meydanında bir konuşma yapan Fırat Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kutbeddin Demirdağ, "Bir yıl önce bu meydanları aynı şekilde dolduran ve televizyonda bizi izleyen demokrasiden yana olan herkese selam olsun. Bizim şu an burada olmamız siz milletimizin sayesindedir. Hain darbe girişimi ülkemizin dirliğine, birliğine ve meşru seçilen hükümetine karşı yapılan bir girişimdir. Türkiye'nin istikrarına yönelik yapılan bir harekettir. Bizi dışarıdan yıkamayan insanların, içimizdekilerle yapmaya çalıştıkları ihanettir, kınıyorum. Allah bir daha böyle hain darbe girişimlerini bize yaşatmasın. Akademik kurumların demokrasiye sahip çıkması gerekiyordu. Biz de bütün akademik grubumuzla bu meydanları doldurduk. Demokrasimize sahip çıktık. Kimsenin burnunun kanamasına izin vermeyen Kolordu Komutanımıza ve Emniyet güçlerimize teşekkür ediyorum. Bir kez daha 15 Temmuz Şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyor, Gazilerimize sağlıklı günler diliyorum" dedi.