Fırat Üniversitesinde “Geçmişten Günümüze Işık Olan Kadınlar” Konulu Söyleşi Programı Düzenlendi

Fırat Üniversitesi Eğitim Fakültesi tarafından 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla “Geçmişten Günümüze Işık Olan Kadınlar” konulu söyleşi programı düzenlendi.

Tıp Fakültesi Konferans Salonunda düzenlenen etkinliğe, Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Erol Asiltürk, Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Kazez, Fırat Üniversitesi Kadın Kolları Başkanı Günay Demirdağ, Kadın Kolları üyeleri, Gölbaşı Özel Harekât Daire Başkanlığında polis memuru olarak görev yaparken 15 Temmuzda yapılan hain darbe girişimi sırasında şehit olan Hüseyin Göral’ın annesi Melehat Göral, Fırat Üniversitesi bayan akademik ve idari personeli, öğrenciler ile davetliler katıldı.

Programın açılış konuşmasını yapan Eğitim Fakültesi Dekan Yardımcısı Prof. Dr. Mukadder Boydak Ozan, 8 Mart Dünya Kadınlar günü dolayısıyla Eğitim Fakültesi olarak geçmişten günümüze ışık tutan başarılı kadınların hayat hikâyelerini paylaşacakları bir program düzenlediklerini söyledi.

Düzenlenen programa konuşmacı olarak katılan, Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Doktoru Suzan Mutlu, Fırat Üniversitesi Veteriner Fakültesi Öğretim üyesi Sema Temizer Ozan, Çevre Mühendisliği bölümü öğretim üyesi Prof. Dr. Ayhan Ünlü ile Eğitim Fakültesi Türkçe Öğretmenliği son sınıf öğrencisi Seyhan Yıldırım, kadınlar günü ile ilgili konuşma gerçekleştirdiler.

Konuşmaların ardından Fırat Üniversitesi Kadın Kolları Başkanı Günay Demirdağ, Gölbaşı Özel Harekât Daire Başkanlığında polis memuru olarak görev yaparken 15 Temmuzda yapılan hain darbe girişimi sırasında şehit olan Hüseyin Göral’ın annesi Melehat Göral’a, Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Doktoru Suzan Mutlu’ya, Fırat Üniversitesi Veteriner Fakültesi Öğretim üyesi Sema Temizer Ozan ve Çevre Mühendisliği bölümü öğretim üyesi Prof. Dr. Ayhan Ünlü’ye günün anısına plaket takdim etti.