Kalite Yönetim Sistemi Eğitimleri Hazırlık Toplantısı Yapıldı

Fırat Üniversitesi Mühendislik Fakültesi, Kalite Yönetim Sistemi çalışmalarına yoğun bir şekilde devam ediyor. Bu çalışmalara, Fırat Kalkınma Ajansı önemli bir katkı sunarak, teknik destek projeleri kapsamındaki Eğitim Projemizi desteklenmeye değer bulmuştur. Fırat Kalkınma AJanası tarafından desteklenen, “Fırat Üniversitesi Mühendislik Fakültesi ISO9001: 2015 Kalite Sistemine Hazırlık Projesi” isimli projenin, eğitim faaliyetlerinin gerçekleştirilmesi için hazırlık çalışmalarına başlanıldı.

Proje kapsamındaki hazırlık toplantısı 13 Nisan Cuma günü, Mühendislik Fakültesi İnşaat Mühendisliği Bölümü Yapı Malzemeleri Laboratuvarı toplantı salonunda gerçekleştirildi. Toplantıya İnşaat Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof.Dr. Ragıp İNCE, Proje Koordinatörü Doç.Dr. Kürşat Esat ALYAMAÇ, Eğitim Uzmanı Cihan ADA ve proje ekibi katıldı. 16-27 Nisan 2018 tarihleri arasında gerçekleştirilecek olan eğitimin detayları görüşüldü ve eğitim programı hazırlandı. Eğitimlerin Mühendislik Fakültesi Dekanlığı Mavi Salonda ve Mühendislik Fakültesi İnşaat Mühendisliği Bölümü’nün uygun olan sınıflarında yapılmasına karar verildi.

Proje kapsamında akademik ve idari, 90 kişilik personelimizin eğitime katılması planlanmıştı. Gönüllülük esası ile bölümlerimize proje konusunda gerekli bildirimler yapıldı. Personelimizin yoğun talebi, projenin başarılı olacağının en önemli göstergesidir. Mühendislik Fakültesi Personellerinin, kalite yönetim sistemi konusunda eğitilmelerinin Fakültemizin başarılarına olumlu katkılarda bulunacağı açıktır. Mühendislik Fakültesi’nin nihai hedefi, kalite yönetim sistemini tüm bölümlerde hayata geçirmektir. Bu sayede gerek eğitim alanında gerekse akademik alanda başarıların artması amaçlanmaktadır.

Proje kapsamındaki eğitim çalışmaları 16 Nisan 2018 tarihinde Mühendislik Fakültesi İnşaat Mühendisliği Bölümünde başlayacaktır. Projenin ilerleyen bölümlerindeki gelişmeler kamuoyu ile paylaşılacaktır.