Teknoloji Fakültesi M.T.O.K. Bilimsel Hazırlık Muafiyet Sınavı

Tarih:
Çarşamba, Temmuz 29, 2015 - 10:45
Detay:

Teknoloji Fakültesi M.T.O.K. Bilimsel Hazırlık Muafiyet Sınavı (30 Eylül de)

2015 ÖSYS Kılavuzu Tablo 4’te Yer Alan Yükseköğretim Programlarının Koşul ve Açıklamaları (2. Kısım)’da yer alan Bk. 53. “Teknoloji Fakültesi lisans programlarına M.T.O.K. kontenjanından yerleşen adaylardan, muafiyet sınavında başarılı olamayanlara bir yıllık matematik ve fen derslerinden oluşan bilimsel hazırlık sınıfı programı uygulanır. Hazırlık sınıfı programı süresi, öğretim süresi sütununda gösterilen yıllara dahil değildir” açıklaması gereğince 2015-2016 eğitim öğretim yılı için Bilimsel Hazırlık Sınıfına yeni kayıt yaptıracak öğrencilere ve daha önceki yıllarda Bilimsel Hazırlık Sınıfına devam edip başarısız olan öğrencilere, sınıf atlama (muafiyet) sınavı 30 Eylül Çarşamba günü saat 10 da fakültemiz dersliklerinde yapılacaktır. Muafiyet sınavında  60 (altmış) ve üzeri alan öğrenciler başarılı sayılıp Bilimsel Hazırlık Sınıfından muaf tutularak fakültemize girişte kaydoldukları mühendislik programına başlayacaklardır.