Uzaktan Eğitim Duyurusu

24.03.2020

Değerli Öğrenciler;

Bütün dünyanın içerisinde bulunduğu pandemi döneminde, Coronavirüs (COVID-19) nedeniyle olağanüstü şartlar yaşanmaktadır. Bu süreçte, Ülkemizde de eğitimin kesintiye uğramaması için 23 Mart 2020 tarihinden itibaren teorik derslerimizin öğretimi Fırat Üniversitesi Uzaktan Eğitim Merkezi alt yapısı üzerinden gerçekleştirilecektir. Halen uzaktan öğretim ile yürütülmekte olan dersler aynı şekilde devam ederken; öğrenci becerilerini arttırmaya yönelik uygulama, laboratuvar, staj vb. etkinlikler dışındaki tüm dersler yeni bir açıklama yapılıncaya kadar uzaktan öğretim ile yürütülecektir. Uygulama Önlisans, lisans ve lisansüstü öğretimlerin hepsini kapsayacaktır.

Derslerini uzaktan öğretim platformuna taşıyacak öğretim elemanlarımız, öğrencilerimiz ve süreçte rol alan bütün idari personellerimiz, ortaya çıkabilecek problemleri en aza indirebilmek için birbirlerini destekleme ve fedakârlıkla çalışmak durumundadırlar. Süreçten kaynaklı bu uygulamada herkesin desteğini beklemekteyiz.

İnternet erişimi, bilgisayar veya mobil donanım ihtiyacı konularında öğrencilerimizin zaman zaman yaşayacağı zorluklar olabilir. Öğretim elemanı – öğrenci etkileşimini sürekli sağlayabilecek farklı etkinlikleri mevcut öğrenme yönetim sistemlerimiz üzerinden sağlayacağız.

1. Uzaktan Eğitim sistemimiz iki ayrı platform üzerinden yürütülmekte olup aşağıdaki tablodan hangi sistemi kullanmanız gerektiğini öğrenebilirsiniz.

ADVANCITY

KULLANACAK BİRİMLER

BLACKBOARD

KULLANACAK BİRİMLER

Sosyal Bilimleri Enstitüsü

Sağlık Bilimleri Enstitüsü

İktisadi İdari Bilimler Fakültesi

Teknoloji Fakültesi

İnsani ve Sosyal Bilimler Fakültesi

Fen Fakültesi (Ortak Dersler)

Veteriner Fakültesi

Mimarlık Fakültesi

Fen Fakültesi

Spor Bilimleri Fakültesi

Sivil Havacılık Yüksekokulu

Baskil Meslek Yüksek Okulu

Devlet Konservatuvar Yüksekokulu

Elazığ Organize Sanayi Bölgesi MYO

Yabancı Diller Yüksekokulu

Karakoçan Meslek Yüksek Okulu

Keban Meslek Yüksek Okulu

Kovancılar Meslek Yüksek Okulu

Su Ürünleri Fakültesi

Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksek Okulu

Sivrice Meslek Yüksek Okulu

Sosyal Bilimler Meslek Yüksek Okulu

Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu

Eğitim Bilimleri Enstitüsü

Eğitim Fakültesi

Sisteme giriş bağlantısı: https://lms.firat.edu.tr/

Eğitim videosu için Tıklayınız.

Sisteme giriş bağlantısı: https://ue.firat.edu.tr/

Eğitim videosu için Tıklayınız.

2-Uzaktan Eğitim Platformlarına erişimde kullanacağınız “Kullanıcı adı” ve “Şifreniz” Öğrenci İşleri Bilgi sistemi (OBS)’ye girişte kullandığınız bilgilerle aynı olacaktır.

Word dosyası için tıklayınız