ASELSAN ile Fırat Üniversitesi Arasında SAYP Kapsamındaki İşbirliği Gelişiyor…

09.04.2019

Fırat Üniversitesi ile ASELSAN arasında 2017 yılında yapılan protokole istinaden, Savunma Sanayi İçin Araştırmacı Yetiştirme Programı" (SAYP) kapsamında, kabul edilen proje imza töreni gerçekleşti.

Fırat Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Makine Mühendisliği Bölümü Öğretim üyesi Doç. Dr. Haşim Pıhtılı'nın ASELSAN’a sunduğu ve Savunma Sanayi Başkanlığı tarafından da onaylanan projenin sözleşmesi, Savunma Sanayi İçin Araştırmacı Yetiştirme Programı" (SAYP) kapsamında, Fırat Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kutbeddin Demirdağ ile ASELSAN Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Prof. Dr. Haluk Görgün ile Doç. Dr. Haşim Pıhtılı tarafından imzalanarak fiilen başlatılmış oldu.

Fırat Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kutbeddin Demirdağ, Ülkemizin Savunma Sanayisi açısından önemli olan bu projenin Savunma Sanayi Başkanlığı ile ASELSAN tarafından desteklenmesinin sevindirici olduğunu belirterek, bu tür projelerin artarak devam etmesi temennisinde bulundu.

Rektör Prof. Dr. Demirdağ son olarak proje yürütücüsü Doç. Dr. Haşim Pıhtılı’yı projesinden dolayı tebrik etti.