Diş Hekimliği Fakültesi Tarafından Ağız ve Diş Sağlığı Haftası Nedeniyle Etkinlik Düzenlendi…

25.11.2019

Fırat Üniversitesi’nde 18-22 Kasım Ağız ve Diş Sağlığı Haftası nedeniyle kutlama programı düzenlendi.

Tıp Fakültesi Konferans Salonunda düzenlenen programa Fırat Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Sadettin Tanyıldızı, Diş Hekimliği Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Yaşar Doğan, Elazığ-Bingöl-Tunceli Diş Hekimleri Odası Başkanı Dr. Hüseyin Taşkan, Öğretim üyeleri ve öğrenciler katıldı.

Ağız ve Diş Sağlığının Önemini vurgulayan Elazığ-Bingöl-Tunceli Diş Hekimleri Odası Başkanı Dr. Hüseyin Taşkan ‘‘ Ağız diş sağlığı merkezleri arttığı halde maalesef toplumun ağız diş sağlığı aynı oranda iyileşmemektedir. Burada koruyucu diş hekimliğinin önemi ortaya çıkmaktadır. Koruyucu Diş Hekimliğine gerek önemi verirsek toplumun ağız ve diş sağlığı da aynı oranda iyileşecektir.’’ İfadelerini kullandı.

Diş Hekimliği Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Yaşar Doğan ise, Diş Hekimliği mesleğinin inceliklerini aktararak “2013 yılında YÖK’ün onayıyla fakültemizde faaliyet göstermeye başladık bu yıl 6.yılımız olacak seneye 7.yılımızda mezunlarımızı vereceğiz. Giydiğimiz önlükler vicdanı, adaleti, dürüstlüğü temsil etmektedir. Bu meslekte Usta çırak ilişkisi olan bir meslektir. Ustanızdan ne alırsanız onu yansıtacaksınız. Yeni kurulan bir fakülte olmasına rağmen diğer fakültelere oranla daha fazla hekim sayısına sahibiz. ’dedi.

Fırat Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Sadettin Tanyıldız’ı da Diş Sağlığı Eğitiminin ilk olarak aileden başlaması gerektiğine vurgu yaparak, ‘‘ Toplum tarafından Diş ve Ağız Sağlığına diğer hastalıklara göre daha önem verilmektedir. Bu sorunun en önemli ayağı farkındalıktır. Bu farkındalığı oluşturmak için yerel anlamda faaliyetler yapılması gerekmektedir. Biz Rektörlük olarak hem öğretim üyelerimizin hem de öğrencilerimizin mesleki anlamda tüm ihtiyaçlarını gidermek için çaba sarf ediyoruz. ’’şeklinde konuştu.

Ağız ve Diş Sağlığı haftası nedeniyle düzenlenen program, öğretim üyelerine biniş, öğrencilere ise önlüklerinin giydirilmesiyle sona erdi.