ELAZIĞ’ın Teknoloji Üssünü YAZ OKULU ile Çocuklara Açıyoruz.

03.07.2019

Fırat Teknokent Genel Müdürü, Prof.Dr. Erhan Akın, yeni kurulan Fırat STEM Laboratuvarında Dr. Öğr.Üyesi Zülfü Genç koordinatörlüğünde STEM, Robotik ve Kodlama eğitimleri ile 6-14 yaş arası çocuklar için yaz okulu programı açıldığını belirtti. Kurulan STEM Laboratuvarının amacı, uluslararası standartlarda Bilim, Teknoloji, Mühendislik ve Matematik konularının Robotik eşliğinde çocuklara öğretilmesidir. Akın, açılan yaz okulu programının önemini “Çocuklarımızı 21. Yüzyılın yüksek rekabetli ve karmaşık dünyasına hazırlamak ve bu karmaşa içinde sürekli olarak öğrenebilmelerini sağlamak için yeni fikirlere, uygulamalara ve teknolojik araçlara ihtiyaç duyulmaktadır.” sözleri ile belirtmiştir. Akın sözlerine, “İnovasyon ve üretme kültürünü erken yaşlarda çocuklara kazandırmak ve çocukların geleceğin mesleklerini erken yaşlarda deneyimlemeleri için Teknokent işletmemiz içerisinde bir STEM Laboratuvarı kurduk. Bu laboratuvarımızdaki AR-GE ve Eğitim faaliyetleri Eğitim Fakültesi’nden Dr. Öğr. Üyesi Zülfü GENÇ tarafından yürütülmektedir. Hocamız STEM, Robotik ve kodlama alanlarında profesyonel iş deneyimine sahip, bu alanlarda eğitici eğitimleri, projeler ve eğitim kurumlarına danışmanlık hizmetleri yürütmektedir. İlk öğrenci grubumuz içinde bulunduğumuz hafta içinde eğitime başladılar. Elazığ’ın TEKNOLOJİ ÜSSÜNÜ YAZ OKULU ile Çocuklara Açıyoruz”.

Dr. Öğr. Üyesi Zülfü GENÇ ise “Yaz Okulunun hızla dijitalleşen dünyada, geleceğe hazırlamak istediğimiz çocuklarımıza mevcut eğitim sistemlerinin dışında “inovatif bir eğitim” sunmak amacıyla hazırlandığını belirtmiştir”. Dünyada STEM olarak bilinen Bilim (Science), Teknoloji (Technology), Mühendislik (Engineering) ve Matematik (Mathematics) öğretim tekniklerinin kullanılacağı program sayesinde çocuklara yaparak ve yaşayarak öğrenmenin yolu açılıyor. STEM; bilim, teknoloji, mühendislik ve matematiğin eğitime doğrudan entegre edildiği bir sistemdir ve gerçek hayata dair sorunların bilimsel yöntemlerle çözülebilmesinin bir metodudur. STEM alt yapısında yetişen çocuklar yaratıcı, özgüven sahibi ve üretken bireylere dönüşürler.

Programda Neler var

Öğrenci gruplarına göre basit ve karmaşık LEGO aktivitelerinden kodlamaya, artırılmış gerçeklikten 3D yazıcılara, robot tasarımından programlama dillerine kadar yeni çağın yeni öğrenme biçimlerine katkıda bulunacak tüm araçlar, çocuklarınızı hayallerini gerçekleştirmeye çağırıyor.

6-9 yaş aralığı için LEGO WeDo 2.0 İle Hayata Bilim Kat

Bu program sayesinde çocuklar sensörler dünyasına hızlı bir giriş yapıyorlar. LEGO Education WeDo 2.0 eğitiminde, öğrencilerin Legolardan inşa ettikleri makineleri, bilgisayar programları vasıtasıyla hareket ettirebilmeleri sağlanıyor. Motor, hareket sensörü, ışık sensörü ve mekanizma gibi konularda eğitim alan çocuklar, daha karmaşık modeller oluşturmak için 4C metodunu kullanarak kendilerini geliştirebiliyorlar. Bu programda eğitim gören öğrenciler her yıl ulusal ve uluslararası platformlarda gerçekleştirilen First Lego League (Jr. FLL) yarışmalarına, kendi modelleriyle katılabiliyorlar.

9-13 yaş aralığı için LEGO Education Mindstorm EV3 ile Robotik Programlama

LEGO Education Mindstorms EV3 eğitiminde öğrenciler kendi robotlarını tasarlıyor, inşa ediyor ve onları programlayarak harekete geçiriyorlar. Çocuklar; renk sensörü, ultrasonik sensör, dokunma sensörü ve jiroskop sensörler ile özel tasarım parçalar, dişliler, çarklar, akslar, farklı boyutlarda tekerlekler ve bağlantı parçalarını kullanarak hayallerindeki robotu yapabiliyorlar.

Yaş Grupları

6-9 Yaş RoboArı

10-13 Yaş RoboKids

Dersler Pazartesi, Salı,  Çarşamba ve Perşembe günleri sabah ve öğleden sonra oturumları şeklinde yapılacaktır.

Sabah Grubu: 10:00-12:00

Öğleden sonra Grubu: 13:00-15:00

Dersler Fırat TEKNOKENT STEM Lab. da yapılacaktır.

Ücret Bilgisi

Ücretlendirme haftalık katılıma göre yapılacaktır. 4 döneme birden kayıt olan öğrencilerimize %20 indirim uygulanacaktır. 4 hafta bitiminde öğrenciler Uluslar arası geçerliliği olan LEGO Education ve TEKNOKENT Onaylı sertifika almaya hak kazanacaktır.

1 haftalık katılım: 200 TL

2 haftalık katılım: 360 TL