Fırat Üniversitesi Başarıya Doymuyor…

25.11.2019

Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisi 1996 yılından bu yana Yapay Zeka temelinde “Derin Öğrenme”, “Makine Öğrenmesi” ve benzeri konularında yapılan akademik yayın sayılarını açıkladı. Fırat Üniversitesi listede 9. sırada yer alarak büyük bir başarıya imza attı.

FIRAT ÜNİVERSİTESİ 9. SIRADA YER ALDI

Araştırmada Fırat Üniversitesi de ilk 10’a girmeyi başardı. Fırat Üniversitesi’nde son 23 yılda “Yapay Zeka” ile ilgili toplam 238 araştırma yapıldı. Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisi tarafından yapılan açıklamaya göre Fırat Üniversitesi bu sayı ile Türkiye’de “Yapay Zeka” ile ilgili en çok araştırma yapan dokuzuncu üniversite oldu. Fırat Üniversitesi bu başarı ile; Dokuz Eylül ve Marmara Üniversitesi gibi Üniversiteleri gerisinde bıraktı.

CUMHURBAŞKANLIĞI: "ÇALIŞMALAR GURUR VERİCİ"

Cumhurbaşkanlığından yapılan açıklamada, "Ülkemizde Yapay Zeka ile ilgili yapılan çalışmalar gurur verici. 1996'dan beri Yapay Zekâ temelinde “Derin Öğrenme”, “Makine Öğrenmesi” vb. konularında yayın yapan tüm kurum, kuruluşa teşekkür ederiz" denildi.

Fırat Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kutbeddin Demirdağ, başarıda emeği geçen tüm üniversite camiasını kutladı.