Fırat Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Şahin’e TÜBİTAK Ödülü…

07.01.2020

Cumhurbaşkanımız Sn. Recep Tayyip Erdoğan, Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezi'nde TÜBİTAK ve TÜBA Bilim Ödülleri Töreni'nde aralarında Fırat Üniversitesi Veteriner Fakültesi öğretim üyesi Prof. Dr. Kazim Şahin’in de yer aldığı akademisyenlere ödüllerini takdim etti.

Fırat Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kutbeddin Demirdağ’da törene davetli olarak katıldı.

Sağlık Bilimleri Alanında,  “Kronik hastalıklar (kanser, metobolik sendrom, obezite vb.) ve çevresel stres faktörleri alanında (i) korunma ve tedavi stratejilerinin belirlenmesi; (ii) moleküler beslenme; (iii) beslenme alanında yeni ürünlerin geliştirilmesi ve biyoteknoloji uygulamaları (iv) fitokimyasalların doğru ve etkin kullanımı konularında uluslararası düzeyde üstün nitelikli çalışmaları” nedeniyle Prof. Dr. Kazim Şahin’e Bilim Ödülü Cumhurbaşkanımız Sn. Recep Tayyip Erdoğan tarafından verildi.