Fırat Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Demirdağ, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını Kutladı...

22.04.2019

Fırat Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kutbeddin Demirdağ, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla bir kutlama mesajı yayınladı.

Rektör Prof. Dr. Demirdağ mesajında;

“ Milli egemenliğimizin sembolü, kurtuluş mücadelemizin ve demokrasi tarihimizin en önemli kurumlarından olan Türkiye Büyük Millet Meclisinin açılışının 99’ncu yılını kutlamanın mutluluğunu  yaşıyoruz.

Atatürk`ün önderliğinde, “Milletin istiklalini yine milletin azim ve kararı kurtaracaktır” parolasıyla yürütülen istiklal mücadelesi, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açılması ve Cumhuriyet’in ilan edilmesiyle nihai hedefine ulaşmıştır.

23 Nisan, milli birlik ve beraberliğin en güzel örneği olan Kurtuluş Savaşı sonrasında, millet iradesinin vücut bulduğu ve Cumhuriyet’in temellerinin atıldığı gündür. Demokrasinin ve hür iradenin temelini Millet egemenliğinde gören Mustafa Kemal Atatürk bu büyük günü geleceğimizi emanet edeceğimiz yeni nesillere, çocuklara armağan etmiştir. Bu büyük gün evrenselleşerek tüm dünya çocuklarının kutladığı bir bayram haline gelmiştir.

Bu duygu ve düşüncelerle, Milli Mücadelede emeği geçenleri saygı ve rahmetle anarken, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutlar, milletimize huzur ve barış getirmesini dilerim” dedi.