Fırat Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Demirdağ’ın, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü Mesajı…

03.12.2018

Fırat Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kutbeddin Demirdağ, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla bir mesaj yayınladı.

Engelli insanların yaşadıkları sorunların sadece kendilerinin değil; ailelerinin, çevrenin, toplumun, kısacası tüm insanların ortak sorunu olduğunu belirten Rektör Prof. Dr. Demirdağ, insanların engelli olmaları çeşitli faktörlere bağlı olarak ortaya çıkan bir sonuç olmakla birlikte, engellilerin de normal bir hayat sürmelerinin ancak toplumsal duyarlılığın oluşturulmasıyla mümkün olacağını kaydetti.

Fırat Üniversitesinde eğitim gören engelli öğrencileri düşünerek çeşitli çalışmalar yaptıklarını ifade eden Rektör Prof. Dr. Kutbeddin Demirdağ, “ Engelli öğrencilerin rahat bir eğitim hayatı sürdürmeleri noktasında Üniversite de Engelsiz yaşam için çeşitli çalışmalar yapmaktayız. Bu kapsamda Fakülte, Yüksekokul ve Meslek Yüksekokulları binalarımız engelli öğrencilerin rahat kullanması için tasarlandı. Kampüs içerisindeki kaldırımlara engellilerin zorluk çekmeden kullanmaları için rampalar yapıldı. Bunun yanında yapımı tamamlanmak üzere olan zemin ile birlikte 2 katın yer alacağı modern kütüphane binamızda, her katta engelli öğrencilerimiz için bu hassasiyet düşünülerek, görme ve işitme engelli öğrenciler için ayrı okuma salonları ile özel görsel ve dokunmatik esaslı salonlar oluşturuldu. Sadece sağlıklı bireyler için değil, engelliler için ise ergonomik malzemeler tercih edildi. Sonuç olarak bu proje; engelli kullanıcıların tüm ihtiyaçlarını karşılayabilecekleri şekilde düşünüldü.

Bu duygu ve düşüncelerle başta Fırat Üniversitesi’nde eğitim gören engelli öğrencilerimiz olmak üzere tüm engelli bireylere bu özel günde sevgi ve selamlarımı sunuyorum” dedi.