Fırat Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kutbeddin Demirdağ; 30 Ağustos Zafer Bayramını Kutladı…

29.08.2018

Fırat Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kutbeddin Demirdağ, 30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayınladı.

Rektör Prof. Dr. Demirdağ, Kurtuluş Savaşı'nı tarihte eşi benzeri görülmemiş bir zaferle taçlandıran, her aşaması vatanseverlik, cesaret ve fedakârlık tabloları ile dolu 30 Ağustos Zaferi’nin; Türk Milletinin, ordusu ile birlikte Atatürk'ün önderliğinde yazdığı bir kahramanlık destanı olduğunu söyledi.

Türk Milletinin şanlı tarihinde bağımsızlığa olan tutkusunu defalarca gösterdiğini belirten Rektör Prof. Dr. Kutbeddin Demirdağ,
“30 Ağustos Zaferi, tarihi boyunca karşılaştığı tüm engelleri birlik ve beraberlik içerisinde, kardeşlik ruhuyla, inanç ve kararlılıkla aşan milletimizin gücünün ortaya koyulması bakımından büyük bir anlam taşımaktadır.

Türk milletinin tarihi zaferlerinin yıldönümünde çeşitli hayallere kapılıp Ülkemiz üzerinde çeşitli senaryolar çizen terör odakları ile dış mihrakların uyguladığı ekonomik savaş senaryoları, Türk Milletini asla yıldırmayacak, aksine birlik ve beraberliğini artıracaktır.

Bu duygu ve düşüncelerle, Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını saygı, şükran ve minnetle anıyor,  Türk Silahlı Kuvvetlerimizin ve halkımızın 30 Ağustos Zafer Bayramı’nı en içten duygularımla kutluyorum” dedi.