Fırat Üniversitesinde “2. Yabancı Uyruklu Öğrenci Çalıştayı” Düzenlendi…

03.12.2018

Fırat Üniversitesi'nde “2. Yabancı Uyruklu Öğrenci Çalıştayı” düzenlendi.

Atatürk Kültür Merkezinde düzenlenen çalıştaya, Fırat Üniversitesi Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Halil Hasar, Prof. Dr. Mehmet Cebeci, Yurt Dışı Türkler ve Akrabalar Topluluklar Başkanlığı Uluslararası Öğrenci Biriminden Aydın Özgören, Türkiye Maarif Vakfı Mezun Takip Daire Başkanı Ali Arıkmert, Tıp Fakültesi dekanı Prof. Dr. Ahmet Kazez, Kredi ve Yurtlar Kurumu İl Müdürü Suphi Döner, Sosyal Güvenlik Kurumu Elazığ İl Müdür Yardımcısı Ayhan Palaoğlu, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğünden Habib Yıldırım, Elazığ Emniyet Müdürlüğü temsilcileri,  Göç İdaresinden uzman Uğur Albayrak, Fırat Üniversitesi Rektörlüğü Basın Yayın ve Tanıtım Daire Başkanı Doç. Dr. İlhan Oğuz Akdemir, FÜYÖS Koordinatörü Dr. Öğr. Üyesi Asıf Yokuş, Erasmus Koordinatörü Prof. Dr. Sedat Sunter, TÖMER Müdürü Dr. Öğretim Üyesi Süleyman Kaan Yalçın, çevre Üniversitelerden temsilciler, öğrenciler ve davetliler katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan program, yabancı uyruklu öğrencilerin üniversiteye uyum sağlaması için hazırlanan Elazığ ve Fırat Üniversitesini anlatan sinevizyon gösterisi ile devam etti.

Amaçlarının üniversiteyi, Uluslararası bir kampüse çevirmek olduğunu belirten Çalıştay Düzenleme Kurulu Başkanı ve Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Halil Hasar, “Kampüsümüzde her öğrencimiz bir yılın içerisinde İstanbul Türkçesini konuşacak seviyeye geliyor. Bunun için başlangıçtaki TÖMER eğitimi çok önemli. Bin 675 tane uluslararası öğrencimiz var. Hepsi bir ülkeden veya bir bölgeden değil, 43 farklı ülkeden gelen öğrencilerdir. Fırat üniversitesi üyeleri olarak kampüsümüzde farklı kültürlerle yaşamaktan mutlu oluyoruz. Şuan Fırat üniversitesi öğrenci sayısı 47 binin üzerinde. Toplamda geçen yıl yabancı öğrenci sayımız yüzde 2'yken bu yıl ise yüzde 3.5 seviyelerine ulaştı. Bu da bizleri mutlu etmektedir” diye konuştu.

Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Halil Hasar’ın konuşmasının ardından Fırat Üniversitesi Rektörlüğü Basın Yayın ve Tanıtım Daire Başkanı Doç. Dr. İlhan Oğuz Akdemir, FÜYÖS Koordinatörü Dr. Öğr. Üyesi Asıf Yokuş, Erasmus Koordinatörü Prof. Dr. Sedat Sunter ve TÖMER Müdürü Kaan Yalçın, Üniversite hakkında çeşitli bilgiler sundular.

Programda ayrıca, TÖMER Öğrencileri tarafından Türk Halk Müziği Konseri ile Afrika Öğrenciler Topluluğu öğrencileri tarafından dans gösterileri sunuldu.

Çalıştay, Yabancı Uyruklu öğrencilerin sorunlarını anlattığı programla devam etti.