Fırat Üniversitesinde Cumhuriyetin 95. Yılı Dolayısıyla "Bir Şiir Atatürk" Konulu Konferans Düzenlendi…

31.10.2018

Fırat Üniversitesi Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürlüğü ile Tarih Bölümü işbirliğinde, Cumhuriyetin 95. yılı dolayısıyla "Bir Şiir Atatürk" konulu konferans düzenlendi.

Prof. Dr. Bahaeddin Ögel Konferans Salonunda düzenlenen konferansa, Fırat üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Sadettin Tanyıldızı, Fakülte Dekanları, öğretim üyeleri ve öğrenciler katıldı.

Konferans konuşmacı olarak katılan Fırat Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Fatih Arslan,  Atatürk’ün nasıl bir okuma kültürünün olduğunu ve kitap okuma alışkanlığının ne kadar üst düzeyde olduğunun vurgusunu yaptı.

Atatürk’ün her okuduğu kitabın altını çizerek,  bir takım notlar alarak bu günlere baktığımızda nasıl bir edebi yönünün olduğunu ifade eden Doç. Dr. Arslan, “Atatürk daha çok askeri kişiliğiyle bilinmektedir. Fakat Atatürk aslında tüm insanlarda olduğu gibi farklı bir kişilik olarak sanatla da ilgilenerek, birçok şiir yazmıştır. Atatürk’ün şiirlerinin yer aldığı kitaplar günümüzde İstanbul ve Ankara da bulunmaktadır” dedi.