Şehrin Ekonomi Ödülleri Sahiplerini Buldu…

30.04.2019

Fırat Üniversitesi İktisat Öğrenci Topluluğu tarafından ikincisi düzenlenen “Şehrin Ekonomi Ödülleri” programı kapsamında kentin ekonomisine katkıda bulunan girişimciler için ödül töreni düzenlendi.

Atatürk Kültür Merkezi'nde düzenlenen ödül törenine, Fırat Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kutbeddin Demirdağ, Elazığ Belediye Başkan Vekili Mazhar Ayaz, ETSO Başkanı Asilhan Arslan, Final Okulları Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Taşel, OSB Başkanı Suat Öztürk, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Zahir Kızmaz, iş adamları, öğretim üyeleri, öğrenciler ve davetliler katıldı.

Programın açılış konuşmasını yapan Fırat Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. İzzet Taşar, düzenlenen ödül töreni hakkında bilgi vererek, “İlk 7 grupluk ödülümüzü ilgili paydaşların bize verdiği rakamlar doğrultusunda seçtik. Burada Sayın AGK İl Müdürüne, KOSGEB’e, İŞGEM’e ve İŞ KUR’a çok teşekkür ediyoruz” dedi.

Fırat Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kutbeddin Demirdağ ise, Elazığ'ın bölge ve Türkiye ekonomisi için öneminin büyük olduğunu belirterek, “Elazığ’da ne kadar çok faaliyet olursa, Fırat Üniversitesi bu faaliyetlere ne kadar katkı verirse biz o kadar çok mutlu oluyoruz. Hepimizin çok gayret sarf etmesi lazım. İş birliklerimizin daha çok artması lazım. Birbirimizi motive etmemiz lazım. Kararınca bu şehir adına bu ülke adına, bir şeyler yapmanın gayreti içindeyiz” ifadelerine yer verdi.

Fırat Üniversitesi Elazığ Devlet Konservatuarı Türk Halk Müziği Topluluğu birbirinden güzel eserler seslendirdi. Konuşmaların ardından girişimcilere ödülleri verildi.

İŞTE ÖDÜLLER:

Kişisel Gelir Vergisi Rekortmeni: İbrahim Taşel

Kromlar Vergisi Rekortmeni:  Eti Krom AŞ.

İhracat Teşvik Ödülü: Kemiksiz Et Ürünleri AŞ

Yılın İnovatif Yatırımı: Jet Led