Sıfır Atık İnovasyon Ödülü Fırat Üniversitesi'nin...

02.11.2019

Çevre ve Şehircilik Bakanlığınca yürütülen Sıfır Atık Projesi kapsamında, "Yarınları Kurtarmaya Bugünden Başla" temalı 2.Uluslararası Sıfır Atık Zirvesi İstanbul Haliç Kongre merkezinde gerçekleştirildi.

Zirvede, Fırat Üniversitesi Teknolojisi Fakültesi Yazılım Mühendisliği bölümü öğrencilerinden Engin Ülger ve Yunus Emre Aydın'ın hazırladıkları "Yapay Zekalı Katı Atık Ayıklama Makinesi" projesiyle  Sıfır Atık İnovasyon ödülüne layık görüldü.

İstanbul Haliç Kongre merkezinde düzenlenen ödül töreninde, ödüller Cumhurbaşkanımız Sn. Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Sn. Emine Erdoğan ile Çevre ve Şehircilik Bakanı Sn. Murat Kurum tarafından verildi.

TEKNOFEST-2019 başarılarının ardından, Sıfır Atık İnovasyon ödülü başarılarından dolayı Proje danışmanlığını yapan Prof. Dr. İbrahim Türkoğlu'nu ve öğrencilerimizi kutluyoruz.