TRT Akademi Fırat Üniversitesi’nde...

30.04.2019

Fırat Üniversitesi’nde düzenlenen TRT Akademi atölye çalışmaları konferansında TRT Haber Koordinatörü Mehmet Yeşilkaya ve TRT kadrosunun önemli isimleri yer aldı.

Programın açılışında konuşan Fırat Üniversitesi İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Aydın Çelik, “Haber Medya Koordinatörlüğü medya eğitim koordinatörlüğü tarafından düzenlenen TRT Akademi Atölye çalışması nedeniyle burada toplanmış bulunuyoruz. Program çerçevesinde belgesel alanında, haber alanında, radyo alanında tabiri caizse bir mutfak çalışması burada yürütülecek” ifadelerini kullandı.

TRT Haber-Haber Koordinatörü Mehmet Yeşilkaya ise, “Tabi Elazığlı olduğum için heyecanlıyım. Açıkçası bu kadar genç öğrencilerin ilgisini de beklemiyordum. O da beni hem çok şaşırttı hem çok sevindirdi. Atölye çalışmasını çok önemsiyorum. Birebir sahada haberi anlatmak, birebir sahada haberi yaşayarak hazırlamak ve materyali toplamanın çok daha önemli ve kıymetli olduğunu düşünüyorum. Bence mutlaka bunu yapmak isteyenler için çok önemli fırsat olduğunu düşünüyorum. İnşallah bunu değerlendirirsiniz. Biz de elimizden geldiğince size yardımcı olmaya çalışacağız” şeklinde konuştu.

Konferansta medyanın rollerine değinen TRT Belgesel Prodüktörü Ece Soydam, TRT Başspikeri Şener Mete, TRT Diyarbakır Radyo Müdürü Fatih Yılmaz ve TRT Muhabiri Mikail Kurban, meslekte önemli noktalara gelmenin püf noktalarını anlattılar.

Öte Yandan TRT GAP Radyo 2 gün süre ile Fırat Üniversitesinden canlı yayın yaparak, Fırat Üniversitesi Rektör Vekili Prof. Dr. Sadettin Tanyıldızı, İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Aydın Çelik ile İletişim Fakültesi öğrencilerini canlı yayınına konuk etti.