TÜBİTAK Başkanı Prof. Dr. Mandal, Fırat Üniversitesinde Söyleşi Programına Katıldı…

29.04.2019

Fırat Üniversitesi tarafından düzenlenen “Bilim, Teknoloji ve Yenilik Ekosisteminde Durum Değerlendirmesi, TÜBİTAK Odaklı Yeni Süreçler” konulu söyleşi programı yoğun bir katılımla gerçekleşti.

Atatürk Kültür Merkezinde yapılan ve konuşmacı olarak TÜBİTAK Başkanı Prof. Dr. Hasan Mandal’ın katıldığı programa, Vali Vekili Mustafa Gül, Boğaziçi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmed Özkan, Fırat Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kutbeddin Demirdağ, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Mehmet Cebeci, Prof. Dr. Halil Hasar, Milli Eğitim Müdürü Feyzi Gürtürk, öğretim üyeleri, öğrenciler ve çok sayıda davetli katıldı.

Program öncesi bir konuşma yapan Rektör Prof. Dr. Kutbeddin Demirdağ, TÜBİTAK Ortaokul Öğrencileri Araştırma Projeleri Türkiye Finali Yarışmalarına ev sahipliği yapmaktan dolayı mutluluk duyduğunu belirterek, finallerin Elazığ’da Fırat Üniversitesinde yapılmasında emeği geçen TÜBİTAK Başkanı Prof. Dr. Hasan Mandal’a teşekkür etti.

2017 yılı içerisinde AR-GE’ye 32 Milyar TL’ destek verildiğini belirten TÜBİTAK Başkanı Prof. Dr. Hasan Mandal, "Aynı yıl içerisinde TÜBİTAK’a verilen, kullandırılması beklenen kaynak 1.6 Milyar TL’dir. TÜBİTAK’ın ülkemizin akademik yani insan kaynağı olan üniversitelere, sanayiye, bilim merkezlerine, toplumda bilim ve teknoloji farkındalığı oluşturması 1.6 Milyar TL’dir. Bu bizim ülkemizin AR-GE bütçesinin yüzde 5’idir. Dolayısıyla TÜBİTAK markasıyla 1963 yılından bugüne kadar geçmişiyle ülkemizde en kuvvetli kurumların başında geliyor” dedi.