Yaşam Boyu Ebe Desteği Ebelik Öğrenci Sempozyumu

03.12.2018

Fırat Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Ebelik Bölümü tarafından ‘’Yaşam Boyu Ebe Desteği’’ Ebelik Öğrenci Sempozyumu düzenlendi.

Sempozyum açılışında konuşan Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Semra Türkoğlu ile Ebelik Bölüm Başkanı Doç.Dr. Fazilet Erman, ebelik mesleğinin anne ve yeni doğan sağlığı açısından önemli olduğunu, sempozyumun ebelik mesleğine gönül vermiş öğrenciler için yeni bir bakış açısı kazandırdığını belirttiler.

Sempozyuma konuşmacı olarak katılan Atatürk Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Ebelik Bölümü öğretim üyelerinden Doç. Dr. Serap Ejder Apay, Doç. Dr. Hava Özkan ve Dr. Öğr. Üyesi Ayla Çapık, yeni doğan güvenliği, ebe akademisyen yetiştirmek ve doğal doğum konularında sempozyuma katılanlara çeşitli bilgiler verdiler.

Sempozyum sonunda  Atatürk Üniversitesi öğretim üyelerine Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekan Yardımcısı Dr. Öğr. Üyesi Pınar Soylar tarafından plaket takdim edildi.