Fırat Üniversitesi Basketbol 1.Lig Grup Birinciliği Müsabakalarına Ev Sahipliğinde Yaptı
Türkiye Üniversite Sporları Federasyonu 2013-2014 eğitim-öğretim yılı programında yer “Basketbol 1.Lig Grup Birinciliği” müsabakalarına Fırat Üniversitesi ev sahipliği yaptı.
Toplam 10 üniversiteden 160 sporcunun katıldığı müsabakaların açılış törenine, Fırat Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kutbeddin Demirdağ, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Hasan Alli, Prof. Dr. Ahmet Kazez, Genel Sekreter Prof. Dr. Saadettin Tanyıldızı, Rektör Başdanışmanı Prof. Dr. Murat Atmaca, öğretim üyeleri, öğrenciler ve sporcular katıldı.
Fırat Üniversitesi Kapalı Spor Salonunda yapılan ve 5 gün sürecek olan müsabakaların açılış seremonisinde konuşan Fırat Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kutbeddin Demirdağ, Sporun barış, sevgi, kardeşlik ve insanları sosyalleştiren önemli bir olgu olduğunu vurguladı.
Rektör Prof. Dr. Demirdağ, “ Bütün çabamız yarınımızın teminatı, güzel yurdumuzun geleceği olan genç arkadaşlarımızı ülkemizin yarınlarına en iyi şekilde hazırlamaktır. Türkiye Üniversitesi Sporları Federasyonun düzenlemiş olduğu bu etkinlikler Üniversiteler arasındaki iletişim ve sosyal bağların güçlenmesine katkı sağlamaktadır. Gurup müsabakalarına katılan üniversitelerin değerli idareci, antrenör ve sporcu öğrencilerini Elazığ’da ve Üniversitemizde misafir etmekten mutluluk duyuyorum” dedi.
Müsabakalara, Ağrı İbrahim Çeçen, Atatürk, Fırat, Gaziantep, Gaziosmanpaşa, Giresun, İnönü, Kafkas, Karadeniz Teknik ve Yüzüncü Yıl Üniversiteleri katıldı.
Güncellendiği Tarih: 24-09-2020 16:16 |