Türkiye Jokey Kulübü tarafından Fırat Üniversitesi adına düzenlenen "Fırat Üniversitesi Kupası Koşusu" yapıldı. Elazığ Yurtbaşı Hipodromu’nda saat 15.30’da başlayan koşuda 14 yarış atı birincilik için mücadele etti. Yapılan yarış sonucunda Fırat Üniversitesi Kupası Koşusu’nu Mehmet Becene’nin sahibi olduğu 13 numaralı Güvenbakan adlı at kazandı.
Türkiye Jokey Kulübü Televizyonu’ndan da canlı olarak yayınlanan Fırat Üniversitesi Kupası Koşusu’nda birinci olan atın sahibine Fırat Üniversitesi Rektör Vekili Prof. Dr. Ahmet Kazez tarafından Fırat Üniversitesi Birincilik Kupası takdim edilirken, atın jokeyine de tam altın hediye edildi.
Rektör Vekili Prof. Dr. Kazez; Türkiye Jokey Kulübü’ne ve Elazığ Hipodromu yetkililerine düzenledikleri bu anlamlı organizasyon nedeniyle kendilerini kutladığını belirterek, Fırat Üniversitesi Koşusu’nun her yıl düzenli olarak gerçekleştirildiğini kaydetti.
Fırat Üniversitesi Kupası Koşusu’na, Fırat Üniversitesi Rektör Vekili Prof. Dr. Ahmet Kazez, Fırat Üniversitesi yöneticileri, öğretim üyeleri ve çok sayıda davetli katıldı.