Sanat Okumaları Etkinliğinde Üstad Bekir Sıtkı Sezgin Anıldı
İstanbul Medeniyet Üniversitesi, Sanat, Tasarım ve Mimarlık Fakültesi, Türk Mûsikîsi Bölümü’nün düzenlediği “Sanat Okumaları” adlı etkinlik dizisinin altıncısı, Rektörümüz Prof. Dr. M. İhsan Karaman’ın katılımıyla, “Üstad Bekir Sıtkı Sezgin’i Anma Etkinliği” adıyla gerçekleşmiştir. 8 Mart 2017 Çarşamba günü saat 15.00’de gerçekleşen bu etkinlikte, Prof. Dr. İhsan Fazlıoğlu, H. Kudsi Sezgin ve Doç. Dr. Ali Tan konuşmacı olarak katılmıştır.....dsfsdfs
Prof. Dr. İhsan Fazlıoğlu, “Halde örnek, sözde usta, işte öncü: Yolunun yoldaşı olarak üstad” konulu, H. Kudsi Sezgin, “Bekir Sıtkı Sezgin’in müziğe bakışı” konulu ve Doç. Dr. Ali Tan ise “Üstadları an(ama)mak” konulu konuşmalarını gerçekleştirmişlerdir. Programın son bölümünde, Bekir Sıtkı Sezgin hocamızın bestelediği eserlerden oluşan mini bir repertuar Kutsi Sezgin’in solistliğinde, kanunda Yrd. Doç. Dr. Seda Tüfekçioğlu ve udda Öğr. Gör. Sami Dural’ın refakati ile icra edilmiştir.
Sanat Okumaları dizisinin yedincisi 17 Mart 2017 Cuma günü saat 15.00’de İstanbul Medeniyet Üniversitesi Medeniyet Araştırmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi’nde (İSMAM), Yrd. Doç. Dr. Deniz Tunçer’ in moderatörlüğünde gerçekleşecek olan “Güncel Lisansüstü Çalışmalar” konulu bir panel ile devam edecektir.
Güncellendiği Tarih: 28-09-2020 15:01 |