Keban'da Çiftçilere Uygulamalı Bağ Budama Eğitimi
Üniversitemiz Keban Meslek Yüksekokulu (MYO) tarafından çiftçilere yönelik “Uygulamalı Bağ Budama” eğitimi verildi.
Keban Meslek Yüksekokulu “Uygulamalı Bağ Budama” eğitimi MYO uygulama bağında Park ve Bahçe Bitkileri Bölüm Başkanı Öğretim Görevlisi Gürhan Mutlu, " Bağ Mildiyö hastalıkları ve kültürel mücadele ve Küllenme ve kültürel hastalıkları ile mücadele" konulu eğitimin ardından Gıda İşleme Bölümü Öğretim Görevlisi Mustafa Yüce tarafından verilen eğitimde çiftçilere bağ budama tekniklerinin uygulamalı bir şekilde gösterilerek eğitim verildi.
Keban Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Akif Evren Parlak, yaptığı açıklamada, uzmanından bağ budamanın öğrenilmesinin önemli olduğunu belirterek, çiftçilere yönelik eğitimlere devam edeceklerini aktardı. Katılımcılara Keban Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Akif Evren Parlak tarafından Fırat Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi Katılım Belgesi verdi.
Programa Keban Belediye Başkanı vekili Abdullah Demir, İlçe Tarım ve Orman Müdürü Hacı Turan,İlçe Milli Eğitim Müdürü Ferhat Emre,Akademisyenler,Okul Öğrencileri,vatandaşlar ve çiftçiler katıldı.