Üniversitemiz Personellerine Yönelik Resmi Yazışma Eğitimi Düzenlendi

Üniversitemiz idari personellerine yönelik hizmet için eğitimleri kapsamında “Resmi Yazışma Eğitimi” düzenlendi.

Üniversitemiz Personel Daire Başkanlığı tarafından gerçekleştirilen resmi yazışma eğitiminin açılışına; Rektörümüz Prof. Dr. Fahrettin GÖKTAŞ, Genel Sekreterimiz Prof. Dr. Sinan AKPINAR, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Kürşat ÇELİK, Daire Başkanları, Fakülte, Yüksekokul, Meslek Yüksekokulu ve Enstitü Sekreterleri ile birimlerin resmi yazışma yapan personelleri katıldı.

Programın açılış konuşmasını yapan Genel Sekreterimiz Prof. Dr. AKPINAR, eğitimin önemine değinerek emeği geçen personellere teşekkür etti.

Rektörümüz Prof. Dr. GÖKTAŞ ise “Bildiğiniz gibi üniversitemiz yaklaşık 50 yıllık bir üniversite. 50 yıllık bir üniversite olmanın deneyimini, tecrübesini yazışmalarımızda görüyoruz. Genel olarak baktığımızda sistemin oturduğunu, idari personelimizde çok önemli bir eksikliğin bulunmadığını hissediyoruz. Zaman zaman devletimizin de yazışmalarda yeni talimatları, önerileri oluyor. Dolayısıyla bu doğrultuda bizim sürekli kendimizi yeni yazışma usullerine göre geliştirmemiz gerekiyor” dedi.

Konuşmaların ardından Cumhurbaşkanlığı İdari İşler Başkanlığının Resmi Yazışma Eğitici Eğitimi'ne, katılan Genel Sekreter Yardımcısı Namık Kemal ÖNDAŞ, Personel Daire Başkanı Murat Hilmi AYDIN ve EBYS’den sorumlu Programcı Celal İNCİR tarafından personellere eğitim verildi.

Resmi Yazışma Kurallarının anlatıldığı eğitimde "belge" ve "belge yönetimi" kavramlarının önemi ve tarihsel süreçte belgenin değeri belirtildi. Resmî Yazışmalarda Uygulanacak Usul ve Esaslar Hakkında Yönetmelik maddeleri detaylarıyla ele alınarak sebep ve sonuç ilişkisi içinde uygulamaya yönelik bilgi aktarımında bulunuldu. E-Yazışma Teknik Rehberi, kayıtlı elektronik posta (KEP), ulusal elektronik tebligat sistemi (UETS), elektronik ve mobil imza (e/m-imza) süreçleri ile ilgili de bilgilendirme yapıldı.

Güncellendiği Tarih: 16-02-2024 13:46 |