Üniversitemiz Su Ürünleri Fakültesi Kuruluşunun 41. Yıl Dönümünü Kutladı

Üniversitemiz Su Ürünleri Fakültesi tarafından kuruluşunun 41. Yıl dönümü etkinlikleri gerçekleştirildi.

Atatürk Kültür Merkezinde gerçekleştirilen etkinliğe, Elazığ Belediye Başkan Yardımcısı Nazif BİLGİNOĞLU, Üniversitemiz Rektör Vekili Prof. Dr. Bilal ÜSTÜNDAĞ, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Soner ÖZGEN, Su Ürünleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Kenan KÖPRÜCÜ, kurum müdürleri, akademisyenler ve öğrenciler katıldı.

Programda ilk olarak Dalış Eğitmeni ve Su Altı Fotoğrafçısı Nizam Kaya’nın çektiği fotoğrafların sergilendiği serginin açılışı yapıldı.

Programın açılışında konuşan Su Ürünleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Kenan KÖPRÜCÜ, Su Ürünleri Fakülteleri olarak temel misyonlarının uzman elemanlar yetiştirmek, bunun için gerekli alt yapıyı hazırlamak, üretilen bilgi ve deneyimlerini Su Ürünleri sektörüne aktarmak olduğunu belirterek, ülkemizde su ürünleri sektörünün sorunlarına çözüm bulmak en önemli vizyonları olduğunu söyledi.

Üniversitemiz Rektör Vekili Prof. Dr. Bilal ÜSTÜNDAĞ ise, Üniversitemizin akademisyenler ve Fakültelerin katkılarıyla çok güzel işlere imza attığını belirterek, Su Ürünleri Fakültesinin 41. Yıl dönümünü kutladığını belirtti.

Programda, Belediye Başkan Yardımcısı Nazif BİLGİNOĞLU, Tarım ve Orman Müdürü Ali KILIÇ ile Su Ürünleri Araştırma Enstitüsü Müdürü Özkan ÖZBAY’da birer konuşma yaparak, duygu ve düşüncelerini dile getirdiler.

Su Ürünleri Fakültesi kuruluşunun 41. Yıl dönümü etkinlikleri, fakültede emeği geçenlere teşekkür plaketi verilmesi ile son buldu.

Güncellendiği Tarih: 15-11-2023 12:01 |